Ofte stillede Spørgsmål

Nedenfor har vi samlet svarene på nogle af de spørgsmål vi oftest bliver stillet. Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her på siden, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Min hjertestarter har været i brug. Hvad gør jeg?

Når din AED hjertestarter har været i brug skal den reetableres. Hjertestarteren skal have nye batterier og nye elektroder, og data om den tilskadekomne skal udlæses og videregives til hositalet For at få hjertestarteren reetableret, skal du blot kontakte os.

Hvís du har en serviceaftale eller hvis du har et hjertestarterabonnement, er det gratis at få hjertestarteren reetableret . Personen der anvender hjertestarteren kan desuden få gratis kritisk førstehjælp ved at ringe på telefon +4570277878.

 

Min hjertestarter blinker rødt. Hvad gør jeg?

Når hjertestarteren blinker rødt, betyder det, at batterier m.v. skal udskiftes og du skal derfor bestille tid til service. Prøv evt. at åbne og lukke låget på hjertestarteren. Hvis hjertestarten blinker både rødt og grønt samtidig, er der stadig nok batteri til, at hjertestarteren kan bruges. Hvis hjertestarten kun blinker rødt, kan den ikke længere bruges og serviceeftersynet haster.

 

Hvad er en hjertestarter?

En hjertestarter er en maskine, der kan "genstarte" hjertet efter hjertestop ved at give et eller flere elektriske stød gennem brystkassen. Hjertestarteren kaldes også en defibrillator eller en AED (Automatisk Ekstern Defibrillator).

Hjertestarteren har tilkøblet to elektroder, der kan aflæse hjertets elektriske rytme og vurdere, om der skal afgives stød. Derfor er det vigtigt, at du placerer elektroderne rigtigt. Hjertestarteren guider dig igennem hele forløbet - den fortæller dig, hvordan elektroderne skal placeres, hvornår den tilskadekomne må berøres, og om du skal trykke på knappen, for at udløse stødet.

 

Hvorfor skal jeg registrere min hjertestarter på hjertestarter.dk?

Hjertestartere gavner mest, hvis mange ved, hvor de er. Vi opfordrer derfor alle vores kunder til at registrere deres hjertestartere på hjertestarter.dk.

Når du registrerer din hjertestarter på hjertestarter.dk, kan alle i Danmark kan se, hvor den er placeret. Siden 2010 har landets vagtcentraler haft adgang til systemet, så de kan henvise til den nærmeste hjertestarter, når du ringer 1-1-2

Hjertestarter.dk drives af TrygFonden, som ønsker at gøre viden om hjertelungeredning tilgængelig for danskerne og udvikle en aktiv genoplivningskultur, der betyder at danskerne i sidste ende kan tage ansvar for egen og andres tryghed. Hvert år får omkring 4.000 mennesker i Danmark hjertestop uden for hospitalet. I dag overlever cirka 15 procent. Med hjertelungeredning og hurtig hjertestart anslås det, at endnu flere danskere vil kunne overleve et hjertestop.